IV Międzynarodowy Konkurs Gotowania – Dzikie Pola
Celem konkursu jest kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o życiu, tradycjach kulinarnych społeczności innych narodowości, mniejszości narodowych, wyznaniowych lub zawodowych oraz poprzez integrację i dobrą zabawę zwiększenie tolerancji i przeciwdziałanie wykluczeniu społecznemu, rasizmowi. Ponadto impreza ma na celu promowanie jedynych w swoim rodzaju potraw i produktów charakterystycznych dla określonych grup, a także promocja regionu i stowarzyszeń Formacja Dźwierszno i "Nasz Gródek" w Gródku Krajeńskim
W konkursie borą udział maksymalnie 3-osobowe reprezentacje. Każdy zobowiązany jest do przygotowania, zaprezentowania i poddania ocenie jury potrawy wraz z jej przepisem. Potrwa musi być przygotowana w warunkach polowych.
I etap - przygotowanie przepisu i przygotowanie stoiska
II etap – przygotowanie potrawy
Czas gotowania – 150 minut
Nagrody:
1 miejsce – puchar, medal, nagroda rzeczowa w wysokości 700 zł
2 miejsce – puchar, medal, nagroda rzeczowa w wysokości 500 zł
3 miejsce – puchar, medal, nagroda w wysokości rzeczowa 300 zł
12:00 - 18:00 "Kajak dla każdego" w ramach V zlotu wodniaków w Gródku Krajeńskim
14:00 Międzynarodowy Konkurs Gotowania "Dzikie Pola" o michę Ks. Kajetana
14:00 Pieczone Prosie
15:00 Konkursy, gry i zabawy dla najmłodszych, piniata ze słodyczami
19:00 - 21:00 Karaoke w barze "U Joli"
21:00 Zabawa taneczna - DJ na żywo
3 Konkurs w Skokach przez Przeszkody – 20 sierpnia
Konkurs adresowany do hodowców koni, trenerów, młodych jeźdźców. Organizator zapewnia puchary, medale i nagrody rzeczowe dla miejsc 1-3.
Program zawodów:
11:00 odprawa techniczna
11:30 rozpoczęcie zawodów
ok. 12:00 konkurs klasy mini LL
ok. 13:00 konkurs klasy LL
ok. 14:00 konkurs klasy L
ok. 16:00 konkurs klasy L1
19:00 potęga skoku
Uwaga, o godz. 14:00 występ zespołu muzycznego "Megger Band"