Koło z wyróżnieniem

Data: 09-07-2015    Drukuj     Udostępnij     Udostępnij

Koło z wyróżnieniem

W Łeknie (powiat wągrowiecki) odbył się Festiwal Tradycyjnej Kuchni Wielkopolskiej. Powiat pilski reprezentowało Koło Gospodyń Wiejskich z Nowej Wsi Ujskiej, które z tej okazji przygotowało zupę „rumpuć” oraz babkę poznańską. Nagrodą za wysiłek i oryginalność było wyróżnienie, które organizatorzy ochoczo przyznali naszym krajankom. Serdecznie gratulujemy!



Festiwal Tradycyjnej Kuchni Wielkopolskiej po raz pierwszy odbył się przed czterema laty w Gnieźnie. Rok temu w Lipiej Górze (powiat chodzieski) największym uznaniem cieszyły się kulinarne arcydzieła przygotowane przez Koło Gospodyń Wiejskich z Oporzyna. Tym razem jurorom szczególnie do gustu przypadły potrawy przygotowane przez KGW w Tokarach (powiat turecki).

Zapisz się na newsletter
Szanujemy Twoją prywatność!
Witamy! Stosujemy pliki cookie w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania serwisu. Możemy również wykorzystywać pliki cookie własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, w szczególności dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Korzystanie z analitycznych i marketingowych plików cookie wymaga zgody, którą możesz wyrazić, klikając „Zaakceptuj”. Jeżeli chcesz dostosować swoje zgody dla nas i naszych partnerów, kliknij „Zarządzaj cookies”. Wyrażoną zgodę możesz wycofać w każdym momencie, zmieniając wybrane ustawienia.
Zobacz więcej