Koło z wyróżnieniem

Data: 09-07-2015    Drukuj     Udostępnij     Udostępnij

Koło z wyróżnieniem

W Łeknie (powiat wągrowiecki) odbył się Festiwal Tradycyjnej Kuchni Wielkopolskiej. Powiat pilski reprezentowało Koło Gospodyń Wiejskich z Nowej Wsi Ujskiej, które z tej okazji przygotowało zupę „rumpuć” oraz babkę poznańską. Nagrodą za wysiłek i oryginalność było wyróżnienie, które organizatorzy ochoczo przyznali naszym krajankom. Serdecznie gratulujemy!



Festiwal Tradycyjnej Kuchni Wielkopolskiej po raz pierwszy odbył się przed czterema laty w Gnieźnie. Rok temu w Lipiej Górze (powiat chodzieski) największym uznaniem cieszyły się kulinarne arcydzieła przygotowane przez Koło Gospodyń Wiejskich z Oporzyna. Tym razem jurorom szczególnie do gustu przypadły potrawy przygotowane przez KGW w Tokarach (powiat turecki).

Zapisz się na newsletter